WELKOM WELKOM
Welkom op de website van de Gereformeerde Kerk Den Bommel.
 
Welkom op de website van Gerformeerde Kerk Den Bommel

Welkom op de website van Gerformeerde Kerk Den Bommel
Beste lezer,
 
‘Wees welkom’ zijn natuurlijk de eerste twee woorden die op de ‘Welkom-pagina’ van de Gereformeerde kerk in Den Bommel moeten staan!
 
Mooi dat u / jij op deze digitale plek terecht bent gekomen voor een eerste of volgend contactmoment. Onze Gereformeerde kerk (PKN) wil een gastvrije en open houding naar elkaar én naar onze omgeving uitstralen. Zoeken wij niet altijd naar een manier van gemeente zijn die open en warm, concreet en bemoedigend is? Niemand uitgesloten, iedereen welkom!

Dat is voor ons ook de invulling van het gaan in het spoor van Jezus, waarbij vanuit de liefde en barmhartigheid van God voor ons, wij dit ook naar elkaar én naar de ons omringende wereld mogen uitstralen. Uitnodigend en zoekend naar contact met Hem, met elkaar én met andere en anders gelovigen: een open kerk dus. Zijn huis zijn wij!


De Gereformeerde Kerk in Den Bommel is een kleine, maar hechte gemeente. In het dorp en de landelijke omgeving van Den Bommel willen wij een ‘open hof’ zijn voor onze omgeving. Waarbij ‘hof’ natuurlijk ook staat voor ‘tuin’. In de Bijbel denk je bij het woord hof al snel aan ‘de hof van Eden’, het Bijbelse paradijs (Genesis 2: 8), waar wij toch over mogen ‘dromen’ en naar verlan­gen.


Meer in het gewone spraakgebruik op Goeree Overflakkee staat ‘hof’ ook voor een moestuin, waar gewerkt moet worden om tot een goede opbrengst te komen. Een ‘werkwoord’ dus waaruit spreekt dat het niet vanzelf gaat.


Met vriendelijke groeten en tot ziens!